Societe Generale припинив кредитувати авіа- і суднобудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale припинив кредитувати авіа- і суднобудування

Кредит&Депозит
514
Французький банківський гігант Societe Generale SA у зв'язку з нестачею доларової ліквідності і скороченням активів у рамках реструктуризації вирішив призупинити кредитування авіа- та суднобудівного секторів і планує продати свій кредитний портфель у цих секторах, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело, близьке до кредитної організації.
Банк уже почав приймати заявки від азіатських інвесторів на викуп кредитного портфеля в сфері авіа- і суднобудування, повідомив інший співрозмовник видання. За його словами, Societe Generale не чекає підтримки з Європи та США - європейські та американські інвестори не цікавляться цими кредитними портфелями банку.
В даний час Societe Generale, другий банк Франції за капіталізацією після BNP Paribas, проводить реструктуризацію з метою знизити негативний вплив боргової кризи в єврозоні на бізнес банку. Зокрема, раніше ЗМІ повідомляли, що банк продає свої іпотечні кредити у Великобританії, Німеччині і Франції на загальну суму в 600 млн євро.
Всі кредити були видані до 2007 року на купівлю магазинів та офісів у Франції та Німеччини, їх номінальна вартість становить близько 500 млн євро, однак банк очікує одержати від продажу більшу суму.
"Зараз не найкращий час (для таких продажів). Більшість європейських банків також збираються продавати схожі активи, тож це може виявитися завданням не з легких", - наводить видання коментар аналітика банку Natixis Елі Дарвіш.
Крім того, французький банківський гігант, за даними видання, проводить політику обмеження доларового кредитування на фоні браку ліквідності в американській валюті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас