Янукович повторно ветував зміни до Житлового кодексу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович повторно ветував зміни до Житлового кодексу України

802
Президент України Віктор Янукович знову застосував право вето до закону "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості)" №3692-VІ, який парламент прийняв 17 листопада в новій редакції з пропозиціями глави держави.
"Глава держави вважає неприпустимим сьогодні будь-яке підвищення квартплати і впевнений, що оподаткування квартир, балконів, лоджій має відповідати принципу соціальної справедливості", - повідомляється на сайті глави держави в четвер.
Янукович зазначає, що закон, який надійшов до нього на підпис, закріплює підходи, при яких багатше населення опиняється в привілейованому становищі.
"Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка перебуває у володінні таких громадян, може бути в рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, за якою сплачується податок, може майже не відрізнятися", - йдеться в повідомленні.
Президент України вимагає від уряду внести пропозиції щодо запровадження справедливого підходу при розрахунку квартплати виходячи з площ квартир, балконів і лоджій і пропонує парламенту відхилити вказаний закон.
Як повідомлялося, парламент 6 жовтня 2011 р. прийняв закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості)" і направив його на підпис президенту, однак глава держави скористався правом вето і повернув закон до парламенту зі своїми пропозиціями. Після чого Верховна Рада 17 листопада 2011 р. прийняла у новій редакції з пропозиціями президента закон про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості).
Пропозиції президента стосувалися заборони надавати приміщення в житлових будинках для потреб промислового, а не виробничого характеру, і встановлювали нові коефіцієнти для підрахунку площі лоджії, балконів, веранд і терас. Зокрема, вводилися коефіцієнти: для балконів і терас 0,3 м, для лоджій 0,5 м, для засклених балконів 0,8 м і для веранд, засклених лоджій і холодильних комор 1,0 м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас