Резолюція: Європарламент виступає за надання допомоги Україні в переговорах з РФ щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резолюція: Європарламент виступає за надання допомоги Україні в переговорах з РФ щодо газу

Казна та Політика
382
Європейський парламент висловлюється за можливе надання Україні допомоги при проведенні переговорів щодо умов поставок газу з Російської Федерації для забезпечення відповідності торгівлі європейським стандартам.
"Допомогти українській владі у проведенні переговорів щодо умов, що регулюють поставки газу з Росії, з тим, щоб забезпечити відповідність у сфері торговельних стандартів і цін торгівлі газом України з Росією стандартам ЄС", - йдеться в резолюції Європарламенту щодо України, проголосованій у четвер.
Крім того, Європарламент висловився за зміцнення в рамках Угоди про асоціацію співробітництва між Україною та ЄС у сфері енергетики. "Прагнути до укладення подальших угод між Україною та ЄС, спрямованих на забезпечення поставок енергоносіїв для обох сторін, включаючи надійні і диверсифіковані системи транзиту нафти і газу і спільний механізм реагування в разі виникнення безпорядків чи перебоїв в нафтових і газових поставках з Росії", - відзначається в документі.
Європарламент також вважає за необхідне надати Україні технічну допомогу в цій сфері для того, щоб істотно поліпшити і модернізувати електромережі та підвищити енергетичну ефективність. Крім того, Європарламент вважає важливим, щоб українська влада повністю виконала завдання, закладені у програмі підвищення енергоефективності на 2010-2015 роки, а також продовжувала впроваджувати інноваційні та екологічні вирішення з метою вирішення своїх енергетичних потреб.
Європарламент також закликає до підвищення енергетичної безпеки України та ЄС шляхом впровадження двосторонніх механізмів раннього попередження та запобігання перебоям поставок енергоносіїв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас