Societe Generale проведе нову хвилю скорочень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale проведе нову хвилю скорочень

593
Швейцарська банківська група Societe Generale SA оголосила про скорочення 200 співробітників в США.
Як повідомляється, звільнення пройдуть в інвестиційно-банківському підрозділі Societe Generale. При цьому, за словами джерел агентства Bloomberg, компанія може не обмежитися двома сотнями американських клерків. Є ймовірність, що Societe Generale залишить без роботи ще більше працівників інвестбанку найближчим часом. Обсяг звільнень може досягти 400 осіб, або 20% від всього персоналу інвестбанку в США.
У вересні нинішнього року Societe Generale оголосив про плани скоротити близько 2 тис. працівників у Росії. Звільнення персоналу буде проходити в дочірніх підприємствах швейцарської банківської групи. Головним завданням масових скорочень Societe Generale є оптимізація витрат. Таким чином, банк планує заощадити 4 млрд євро до 2013 року.
На думку аналітиків, Societe Generale навмисно вивільняє грошові кошти для підвищення запасів капіталу. Банк прагне поповнити власні резерви, готуючись до дефіциту ліквідності на ринку і можливих значних збитків. Причиною для подібного занепокоєння є зростаюча загроза загострення боргової кризи в Європі.
Втім, Societe Generale є не єдиним банком, який ступив на шлях скорочень. З початку цього року десятки фінансових корпорацій оголосили про плани щодо звільнення понад 200 тис. співробітників по всьому світу. Це майже в 3,5 рази перевищує скорочення 2010 року, коли без роботи залишилися 58 тис. клерків. Більше того, "оптимізація структури витрат" виявилася в 2011 році навіть вищою, ніж у кризовому 2009-му. Тоді банки позбулися 174 тис. осіб.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас