Азаров про пенсії чорнобильцям: Де я маю взяти ці гроші? У інвалідів забрати? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров про пенсії чорнобильцям: Де я маю взяти ці гроші? У інвалідів забрати?

Казна та Політика
4611
Прем'єр-міністр Микола Азаров називає безпрецедентним рішення уряду підняти чорнобильцям пенсії в 2-3 рази з 2012 року.
Про це він сказав журналістам у четвер у Києві під час відвідування дитячого будинку-інтернату для дітей з обмеженими можливостями, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"По-перше, вони не масові, по-друге - добре організовані. Вони знають, чого вони домагаються, маючи на руках рішення судів... на виплату компенсації в 500-600 тис. грн. Де я маю взяти ці гроші? У інвалідів забрати?", - зазначив він.
Прем'єр підкреслив, що уряд пішов на безпрецедентне рішення - підняти з 1 січня 2012 року пенсії ліквідаторам Чорнобильської катастрофи в 2-3 рази, це рішення прийнято в інтересах переважної більшості "чорнобильців" і вироблено разом з ними.
Азаров заявив, що країна хоч і зіткнулася з певними труднощами, але має всі ресурси для того, щоб протистояти економічній кризі.
Нагадаємо, 29 листопада під Кабінетом міністрів зібралися кілька тисяч "чорнобильців", афганців, дітей війни, підприємців, представників громадських організацій та опозиції. На акцію протесту люди вийшли після того, як у Донецьку під час знесення наметового містечка чорнобильців загинув 70-річний інвалід.
На "чорнобильців", які продовжують безстрокову голодовку біля будівлі Кабінету міністрів, міліція склала близько 17 адміністративних протоколів про порушення порядку проведення мирних зібрань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас