Європейські банки збільшили обсяг депозитів overnight в ЄЦБ до максимуму з червня 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки збільшили обсяг депозитів overnight в ЄЦБ до максимуму з червня 2010р

Казна та Політика
182
Обсяг коштів, що розміщуються банками Європи на депозитах в Європейському центральному банку (ЄЦБ), виріс у середу до максимального рівня з 30 червня 2010 року - 304,4 млрд євро, йдеться в поширеному в четвер прес-релізі ЦБ.
У вівторок банки розмістили в ЄЦБ депозити на 297 млрд євро.
Середній рівень обсягу коштів банків на депозитах в ЄЦБ з другої половини жовтня перевищує 200 млрд євро.
Банки вважають за краще розміщувати кошти в ЄЦБ, а не видавати кредити, через побоювання, що заходів, що вживаються владою, буде недостатньо для подолання боргової кризи в єврозоні. Крім того, фінансові інститути вважають, що ризики їх контрагентів за облігаціями проблемних європейських держав занадто великі.
ЄЦБ цього тижня розподілив між банками єврозони 265,5 млрд євро в рамках операцій тижневого РЕПО, що є максимальним показником більш ніж за два роки. Крім того, фінустанови отримали доступ до екстрених кредитів overnight на найбільшу за три тижні суму - 4,6 млрд євро.
ЄЦБ з 9 листопада знизив відсоткові ставки на 0,25 відсоткового пункту: за кредитами overnight - до 1,25% річних, за депозитами - до 0,5%. Багато економістів, включаючи експертів Barclays Capital і JPMorgan Chase, прогнозують ще одне зниження відсоткової ставки ЄЦБ, до 1% річних, вже на наступному тижні, що разом з листопадовим рішенням зведе нанівець підвищення відсоткової ставки, зроблені ЦБ в квітні і липні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас