Захист Тимошенко вимагає призупинити судове провадження через відсутність засудженої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист Тимошенко вимагає призупинити судове провадження через відсутність засудженої

Кримінал
595
Суддя Олена Ситайло, що головує у справі екс-прем'єр-міністра України, лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко, пішла в дорадчу кімнату для ухвалення рішення про можливість продовжувати судове засідання за відсутності Тимошенко. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Раніше Юлія Тимошенко передала заяву, де повідомила, що не має можливості бути присутньою на засіданні за станом здоров'я.
Захист колишнього прем'єра висловив думку, що без засудженої категорично не можна продовжувати засідання і вимагає призупинити судові провадження. Прокурори заявили, що немає підстав для зупинки судового провадження, і наполягають на продовженні судового засідання.
Олександр Турчинов заявив, що здоров'ю та життю екс-прем'єр-міністра України, лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко загрожує небезпека. "Через тиждень ми змогли отримати знімки - матеріали МРТ, ми віддали їх провідним експертам, докторам для того, щоб вони зробили експертизу. На їхню думку... за їхніми висновками, Тимошенко потрібно негайно госпіталізувати. Є загроза її здоров'ю і життю", - сказав Турчинов.
У ніч на 29 листопада Юлію Тимошенко перевели з камери в палату медико-санітарної частини Київського слідчого ізолятора. Раніше захисники Тимошенко заявляли про погіршення стану її здоров'я. Державна пенітенціарна служба України повідомляла, що Тимошенко перевели в палату медико-санітарної частини для проходження призначеного курсу лікування. У повідомленні також зазначалося, що стан здоров'я Тимошенко медперсоналом СІЗО було визначено як такий, що не погіршився за останні кілька днів і відповідає протіканню наявного захворювання.
Раніше сьогодні під час судового засідання Апеляційний суд Києва відмовив захисту Тимошенко в відводі судді Олени Ситайло, що головує у справі. "Перевіривши доводи захисту... вважаю, підстав для відводу немає", - заявила суддя Ситайло. За її словами, попередній суддя написав заяву про самовідвід, і новий суддя був обраний за допомогою автоматизованої комп'ютерної системи без жодних порушень.
Зазначимо, після перерви до зали судових засідань пустили всіх народних депутатів фракції БЮТ-Батьківщина, але журналістів, як і раніше, не пускають. Вони стежать за процесом по монітору з конференц-залу в будівлі суду, де йде пряма трансляція засідання.
На початку засідання, захисник Тимошенко адвокат Юрій Сухов заявив відвід судді Олені Ситайло, що головує у справі. Відвід був обґрунтований тим, що спочатку автоматизованою системою був визначений інший головуючий суддя, а цього суддю вибрали за два дні до засідання. На думку захисту, у судді не було можливості підготуватися і належним чином вивчити матеріали справи. Прокурори, які підтримують державне обвинувачення, були проти законного відводу, заявивши що думка захисту суб'єктивна.
Суддю-доповідача Ірину Горб на Олену Ситайло замінили вчора. Перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що суддя не зможе прийняти справедливе рішення, оскільки не знайома з матеріалами справи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас