ФРН готова обговорювати виділення великого обсягу коштів МВФ для боротьби з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН готова обговорювати виділення великого обсягу коштів МВФ для боротьби з кризою

Казна та Політика
219
Німеччина готова обговорювати питання про надання Міжнародному валютному фонду (МВФ) більшого обсягу коштів - як у вигляді двосторонніх позик, так і у вигляді нових СДР - для боротьби з борговою кризою, заявив напередодні міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, слова якого наводить CNBC.
На саміті G-20 3-4 листопада в Каннах уряд Німеччини виступав проти будь-якого розширення коштів МВФ з використанням СДР, відзначаючи, що такого роду рішення може прийняти тільки Бундесбанк.
Однак після обговорення того ж питання на зустрічі міністрів фінансів Європейського союзу (Єврогрупи) у вівторок-середу Шойбле заявив, що уряд ФРН може надати МВФ більше коштів або через двосторонні угоди, або за допомогою СДР, якщо Бундесбанк також буде брати участь в угоді.
"Ми готові розширити ресурси МВФ за рахунок двосторонніх угод", - заявив Шойбле в бесіді з журналістами, відзначивши при цьому, що остаточне рішення щодо цього питання все-таки залежить від німецького ЦБ.
"Якщо МВФ хоче отримати більшу свободу дій, збільшивши обсяг СДР, ми готові це обговорити", - зазначив Шойбле.
Одна з обговорюваних пропозицій - надання позик МВФ з боку центральних банків єврозони на двосторонній основі для того, щоб МВФ потім на ці кошти міг видати кредити проблемним країнам єврозони.
Така схема дозволить обійти положення європейських угод, що забороняють Європейському центральному банку (ЄЦБ) безпосередньо фінансувати бюджетні дефіцити країн-учасниць ЄС або виступати в ролі кредитора останньої інстанції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас