Сексуальну залежність вчені вважають новою чумою ХХІ століття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сексуальну залежність вчені вважають новою чумою ХХІ століття

84
Серед американців все більше людей страждає від сексуальної залежності, відомої також як гіперсексуальний розлад.
Однак багато фахівців до цих пір вважають це відхилення просто вигадкою. Між тим, розлад здатний зруйнувати життя людини, повідомляє ТСН.ua.
Як приклад наводиться історія жінки Валері, яка лише в 30 років зрозуміла: секс у вигляді систематичних зрад зруйнував її другий шлюб і залишив її самотньою без житла. Жінка вступала в зв'язок не тільки зі знайомими та колегами, а й з незнайомцями.
Пізніше було встановлено, що таким чином жінка намагалася впоратися з тривогою, розпачем і страхом перед емоційною близькістю, розвиненими після дитячої травми.
А ось керівник мережі реабілітаційних груп для людей з сексзалежністю в Голлівуді Стівен Лаффіт стверджує, що подібна залежність від сексу в Штатах набула масштабів епідемії, правда, точної статистики немає.
Однак, за підрахунками організації Society for the Advancement of Sexual Health, з залежністю стикаються 3-5% американців (більше 9 мільйонів осіб). Про наростання проблеми говорить і кількість фахівців з сексуальної залежності. Якщо десять років тому цим займалися менше 100 людей, то зараз - близько 1500.
До речі, змінився і склад пацієнтів. Раніше це були чоловіки 40-50 років. А тепер приходять жінки, підлітки і навіть літні люди, хоча 90% все ж припадає на сильну половину людства, констатує Темі Верхелст, віце-президент Міжнародного інституту фахівців, що займаються травмами та аддикціями (залежностями).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас