Київське море - найнебезпечніший об'єкт на Землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське море - найнебезпечніший об'єкт на Землі

384
Міжнародні організації вважають Київське водосховище найнебезпечнішим об'єктом на земній кулі.
Про це заявив на вечорі пам'яті жертв Куренівської трагедії в Києві Василь Кредо, керівник незалежної міжнародної групи вчених з прогнозування наслідків катастроф, повідомляє ТСН.ua.
За його словами, Київське водосховище прирікає Київ на долю Помпеї, а Україну чекає доля Атлантиди. Кредо, мотивуючи свій прогноз, повідомив, що в раді Європи питання про повну ліквідацію Київського моря як об'єкта піднімалося неодноразово. Для міжнародного співтовариства один мільярд доларів для такої мети не проблема.
На Заході, за словами Кредо, вважають, що Україні неможливо серйозно допомогти, тому що, окрім Київського водосховища, у нас є ще шість гребель і сімнадцять наземних атомних реакторів в аварійному стані.
Дніпровський каскад з наукової точки зору - похилий перепадний об'єкт.
Якщо внаслідок якоїсь події постраждає Київська ГЕС, або станеться навіть невеликий землетрус, то земляна дамба тридцятикілометрової зони завалиться. Її аварійність становить сьогодні 93%. Тоді на Оболонь і Троєщину (лівобережні райони Києва), на Україну і Європу з вод Київського моря обрушиться радіоактивне цунамі. Територія, на якій осяде радіоактивний мул, реабілітації не підлягає протягом тисячі років, - вважає вчений.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас