Томенко прогнозує поспішне прийняття держбюджету-2012 наприкінці грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко прогнозує поспішне прийняття держбюджету-2012 наприкінці грудня

Казна та Політика
171
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко прогнозує, що державний бюджет на 2012 рік буде прийнятий у другому читанні поспішно в кінці грудня.
Про це він заявив журналістам у Полтаві.
"Гадаю, як завжди, нічого не зміниться, і бюджет буде прийнятий поспіхом у двадцятих числах грудня", - сказав Томенко.
Віце-спікер зазначив, що доопрацювання проекту держбюджету ведеться непублічно, і опозиція не має доступу до цього процесу.
"Бюджет 2012 року на сьогоднішній день - незбагненний і засекречений документ влади, оскільки складається враження, що з ним працюють лише кілька людей, які залежно від акцій протесту чи інших обставин роблять чергову заяву, кому додадуть пенсію і зарплату, а у кого - заберуть... І ніхто не знає, хто і як бюджет допрацьовує", - зазначив Томенко.
Він також підкреслив, що на сьогоднішній день прийняття держбюджету-2012 залежить від результатів переговорів з Росією щодо газу.
"Доля українського бюджету сьогодні залежить від російської влади, оскільки ми очікуємо результатів переговорів про ціну на газ", - зазначив Томенко.
За словами віце-спікера, він звернувся до Кабінету Міністрів з проханням дофінансувати місцеві бюджети Черкас, Полтави та інших міст, які не в змозі виплачувати заробітну плату вчителям і медикам за 2011 рік.
Як повідомляло агентство, за словами голови Ради Володимира Литвина, Кабмін повинен був передати проект держбюджету в Раду для розгляду у другому читанні ще 3 листопада, однак не зробив цього через те, що не завершені переговори з Росією щодо ціни на газ.
20 жовтня Рада прийняла проект держбюджету-2012 у першому читанні.
Кабмін має намір узгодити параметри держбюджету-2012 з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас