Moody’s підтвердило рейтинг Туреччини на рівні "Ba2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s підтвердило рейтинг Туреччини на рівні "Ba2"

Казна та Політика
112
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Туреччини на рівні "Ba2" з "позитивним" прогнозом, повідомляється в прес-релізі агентства. Точка зору аналітиків Moody's відображає стійкість економіки країни в умовах світової фінансової кризи. Туреччина здатна успішно протистояти ринковим потрясінням завдяки податково-бюджетній політиці уряду, вважає агентство.
На думку експертів Moody's, основна проблема Туреччини - дефіцит її платіжного балансу, що робить її економіку вразливою при змінах зовнішньоторговельного сальдо і в деякій мірі гальмує економічний прогрес. Аналітики вітають плани уряду Туреччини ввести низку короткострокових і середньострокових заходів для усунення дисбалансу, що може забезпечити країні позитивну перспективу розвитку економіки.
Згідно з думкою аналітиків Moody's, перегляд рейтингу Туреччини в бік підвищення можливий у разі проведення ефективної податкової та кредитно-грошової політики, здатної врівноважити платіжний баланс країни. В іншому випадку не відкидається зниження рейтингу, йдеться в повідомленні агентства.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас