Нафта дорожчає на рішеннях фінрегуляторів і новинах зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на рішеннях фінрегуляторів і новинах зі США

Енергетика
408
Світові ціни на нафту в четвер зростають на тлі повідомлень про рішення світових фінрегулятор провести скоординовані дії на валютному ринку, а також після повідомлення ФРС щодо економіки в США і позитивних статистичних даних, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:33 мск підвищилася на 0,34 долара або на 0,34% - до 100, 70 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підросла на 0,24 долара або на 0,22% і склала 110,76 долара за барель.
ФРС США, Європейський центробанк, Банк Японії, Банк Англії, Банк Швейцарії, Банк Канади напередодні повідомили, що домовилися про скоординовані дії з надання ліквідності світовій фінансовій системі з метою послабити напруженість на ринках.
"Оголошення про скоординовані дії з підтримки європейських банків підштовхнуло ринки вгору. "Хмари" над Європою стримували ціни на нафту, тому будь-які заходи щодо поліпшення ситуації в регіоні позитивно позначаються на ринку", - передає агентство Bloomberg думку експерта BNP Paribas Prime Brokerage Inc. в Нью-Йорку Тома Бенца.
Вартість нафти збільшується, незважаючи на дані про зростання запасів сировини в США.
Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 25 листопада, виросли на 3,9 млн барелів або на 1,2% - до 334,7 млн барелів. Загальні запаси бензину збільшилися на 0,2 млн барелів або на 0,09% і склали 209,8 млн. Запаси дистилятів виросли на 5,6 млн барелів або на 4% склавши 138,5 млн.
Певний вплив на динаміку торгів мало зведення коментарів про сучасний економічний стан в округах Федеральної резервної системи (ФРС) США Beige Book ("Бежева книга"), в якому зазначається, що економічна активність в жовтні - листопаді збільшувалася повільно у всіх федеральних резервних округах США, крім округу Сент-Луїс, в якому був зафіксований спад економіки.
Крім того, аналітична компанія Automatic Data Processing, Inc. повідомила про зростання числа робочих місць у приватних компаніях США в листопаді поточного року відразу на 206 тис., порівняно з жовтнем. Аналітики прогнозували зростання всього на 130 тис.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас