Янукович підписав низку законів, що стосуються дерегуляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав низку законів, що стосуються дерегуляції

Казна та Політика
762
Президент України Віктор Янукович підписав низку законів, що стосуються дерегуляції у сфері господарської діяльності, повідомили Корреспондент.biz в прес-службі глави держави.
Зокрема, Янукович підписав закон №3993-VI Про внесення змін до Закону України Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності щодо розширення мережі дозвільних центрів.
Законом встановлюється необхідність створення дозвільних центрів на обласному (регіональному) рівні. Це дозволить громадянам та підприємцям користуватися перевагами отримання документів дозвільного характеру за єдиною зручною процедурою і виключить необхідність звертатися окремо в кожен територіальний орган, якщо відповідний дозвіл надається на обласному рівні.
Крім того, Президент підписав закон №3994-VI Про внесення змін до Закону України Про ліцензування певних видів господарської діяльності "щодо порядку видачі копії ліцензії.
Як повідомляється, закон спрямований на врегулювання питання видачі копії ліцензії фізичним особам-підприємцям для здійснення ліцензованих видів господарської діяльності за новим місцем проведення такої діяльності.
Також глава держави підписав закон №3995-VI Про внесення змін до Закону України Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.
Законом вилучаються з Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності пункти, якими до документів дозвільного характеру віднесені свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та свідоцтво на право заняття нотаріальною діяльністю.
Вилучення зазначених свідоцтв зі згаданого Переліку усуне необхідність отримувати додатковий дозвільний документ для цих видів діяльності, сприятиме упорядкуванню дозвільних процедур.
У прес-службі Януковича також повідомили, що набрання чинності зазначених законів буде сприяти вдосконаленню системи організації видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, а значить, позитивно позначиться на кліматі в Україні.
Раніше повідомлялося про те, що у сфері дозвільної системи введено "декларативний принцип". Суб'єкти господарювання отримали право проводити 130 видів діяльності з 227, які вимагають отримання дозволу, на підставі подання декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас