ЄЦБ: Влада єврозони мусить зрізати зарплати для виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Влада єврозони мусить зрізати зарплати для виходу з кризи

Казна та Політика
213
Влада єврозони мусить піти на скорочення зарплат крім зниження бюджетних видатків та інших структурних реформ для того, щоб вивести регіон єдиної європейської валюти з тривалої боргової кризи, вважає член ради керуючих Європейського центробанку Юрген Штарк.
"Залишився лише один інструмент, який полягає в корекції зарплат і витрат", - сказав він, виступаючи з промовою у Федеральному резервному банку Далласа. Текст промови наводиться на сайті загальноєвропейського фінрегулятора.
При цьому Штарк знову підкреслив, що влада валютного союзу не повинна розраховувати на допомогу з боку ЄЦБ.
"ЄЦБ не має повноважень для того, щоб підтримувати уряди", - сказав він, коментуючи численні висловлювання європейських політиків, економістів та учасників ринку про те, що регулятор повинен стати кредитором останньої інстанції для країн єврозони.
Член ради керуючих ЄЦБ також прокоментував широко обговорювану на що зустрічі Єврогрупи, що відбулася напередодні, ідею надання фінансової допомоги країнам, які потребують додаткової ліквідності, через Міжнародний валютний фонд.
Відповідаючи на відповідне запитання журналістів, він зазначив, що ЄЦБ не може вирішувати за МВФ.
Влада єврозони останнім часом активно обговорює збільшення ролі МВФ і самого ЄЦБ, зокрема як кредитора останньої інстанції, на тлі зниження привабливості інших способів виведення валютного союзу з боргової кризи. Про втрату впевненості європейської влади у своїх діях говорять і результати зустрічі Єврогрупи: за підсумками заходу політики заявили, що ЄФФС, що розглядався раніше як "панацея" від "боргової хвороби", навряд чи буде збільшений до 1 трлн євро, як планувалося раніше.
За словами голови фонду Клауса Реглінга, збільшення обсягу ЄФФС буде залежати від ринкових умов, тому що частину його коштів, як і раніше, планується залучати у приватних інвесторів. Після міністерської зустрічі європейська влада вирішила взяти ще одну відстрочку - за словами віце-президента ЄК Оллі Рена, тепер розробку антикризового плану, основні цілі якого були вироблені самітами глав держав ЄС і окремо єврозони 26-27 жовтня, в ЄС планують завершити протягом 10 днів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас