Нафта подешевшає в 2012 році через ситуацію в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подешевшає в 2012 році через ситуацію в Європі

Енергетика
413
JPMorgan Chase & Co знизив прогнози цін на нафту Brent і WTI на 2012 р. з урахуванням економічної невизначеності в Європі, США і ознак уповільнення зростання в Китаї. Про це йдеться в звіті банку, пише РБК-Україна.
Банк знизив прогноз ціни на Brent в першому кварталі 2012 р. до 105 доларів за барель з 115 доларів, вказуючи на економічну невизначеність і повернення на ринок нафти з Лівії. Банк знизив прогноз для американської нафти до 107 доларів за барель до 110 доларів , а прогноз для Brent - до 112 доларів до 115 доларів.
"Ці зміни також відображають більш швидке скорочення резерву видобутку у виробників, що передбачає підвищення ризику зниження цін у разі погіршення економічних умов або більш значного, ніж ми прогнозуємо, зростання постачань", - вважають експерти JPMorgan Chase & Co.
Банк знизив прогноз ціни на Brent в першому кварталі 2012 р. до 105 доларів за барель з 115 доларів, вказуючи на економічну невизначеність і повернення на ринок нафти з Лівії. Для нафти WTI прогноз на перший квартал було знижено до 98 доларів за барель з 108 доларів.
Крім цього, знижена оцінка сировинних активів до "нижче, ніж ринок". Відповідно до експертної думки, невдачі політиків у Європі та США спричинили погіршення прогнозів на найближчі півроку. Зокрема, ф'ючерси на мідь із постачанням через три місяці на Лондонській біржі металів, ймовірно, подешевшають в цьому році вперше за три роки. За вересень їх котирування знизилися на 24%.
"Різке падіння котирувань ф'ючерсів на мідь на LME у вересні - це одна з перших ознак в реальному часі того, що Європа вступає в рецесію", - відзначають експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас