КНДР погодилась на транзит російського разу у Південну Корею за 100 млн доларів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР погодилась на транзит російського разу у Південну Корею за 100 млн доларів на рік

Енергетика
508
Корейська Народно-Демократична республіка буде отримувати близько 100 мільйонів доларів на рік як транзитна територія для поставок російського газу в Південну Корею.
Про це заявив журналістам повпред президента Росії в Далекосхідному федеральному окрузі Віктор Ішаєв, передає РИА Новости.
"Для країни, яка виробляє за рік всього лише валовий продукт на 10 мільярдів, це великі кошти. Причому країна отримуватиме їх, не докладаючи великих зусиль", - сказав Ішаєв.
Він додав, що прогнозований газопровід стане взаємовигідним проектом для Росії, Республіки Корея і КНДР.
"Безумовно, трубопровід до Південної Кореї через Північну Корею повинен піти. Така домовленість є", - сказав він.
За підсумками поїздки по Далекому Сходу голови Державного Комітету оборони КНДР Кім Чен Іра, якого супроводжував Ішаєв в серпні 2011 року, повпред раніше повідомив журналістам про готовність корейської сторони надати свою територію для будівництва газопроводу у випадку, якщо між Росією і Південною Кореєю будуть підписані угоди про постачання газу.
Протяжність трубопроводу повинна скласти більше 1,1 тисячі кілометрів, з яких 700 кілометрів пройдуть по території КНДР. Загальний обсяг транспортування складе до 10 мільярдів кубометрів газу на рік, при цьому російська сторона готова до розширення цього потенціалу.
Південнокорейська Kogas і "Газпром" (GAZP) 23 червня 2009 року підписали угоду про спільне дослідження проекту поставок газу. Будівництво газопроводу через Північну Корею є оптимальним способом постачання газу в Південну Корею. Угода передбачає вивчення варіантів організації поставок газу від кінцевої точки газотранспортної системи Сахалін-Хабаровськ-Владивосток. Однак будівництво газопроводу було відкладено на невизначений час через погіршення відносин між двома Кореями. Сеул розробив альтернативний варіант, який передбачає, зокрема, транспортування скрапленого природного газу по морю безпосередньо з Владивостока.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас