ЄБРР виділив 160 млн дол. на підвищення енергоефективності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділив 160 млн дол. на підвищення енергоефективності України

Енергетика
342
Європейський банк реконструкції та розвитку в рамках кредитування української програми підвищення енергоефективності (UKEEP) в цілому виділив 160 млн дол Про це повідомили в прес-службі банку.
Як зазначається, програма підвищення енергоефективності наближається до завершення.
Так, програма UKEEP була розпочата в травні 2007 року і спрямована на сприяння вирішенню проблеми значного споживання енергоресурсів на одиницю ВВП в Україні.
У сумі, проекти, які фінансувалися в рамках даної програми, дозволили заощадити 2,2 млн МВт на рік, що дорівнює обсягу енергоспоживання великого міста, подібного Стокгольму чи Одесі.
При цьому загальний обсяг скорочення викидів вуглекислого газу в результаті впровадження програми UKEEP досягає 520 тис. тонн на рік - еквівалент викидів від 220 тис. легкових автомобілів.
У повідомленні також відзначено, що в найближчому майбутньому ЄБРР планує виділити додаткові ресурси і почати аналогічні програми з підвищення енергоефективності.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на 1 вересня 2011 року, з початку діяльності в країні банк взяв на себе зобов'язання щодо виділення коштів в сумі понад 6,7 млрд. євро (9 млрд дол) в рамках 281 проекту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас