Мінекономіки Японії схвалило план допомоги ТЕРСО в розмірі 1 трлн ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Японії схвалило план допомоги ТЕРСО в розмірі 1 трлн ієн

Енергетика
170
Міністерство економіки і промисловості Японії схвалило план, за яким держава надасть оператору аварійної АЕС "Фукусіма-1" - компанії ТЕРСО допомогу в розмірі 1 трильйона ієн (12,8 мільярда доларів), повідомило агентство Кіодо.
План особливих заходів, що передбачає реалізацію найбільш нагальних заходів з ліквідації аварії та виплат постраждалим від її наслідків, був розроблений компанією ТЕРСО і спеціальним органом з виплати компенсацій, який був створений урядом, щоб, уникнувши розорення ТЕРСО і енергетичної кризи, якомога швидше почати виплати компенсацій. Орган акумулює кошти з державних і приватних фінансових джерел, а також від енергетичних компаній-операторів АЕС. З них і будуть виплачені компенсації, які ТЕРСО буде повертати поступово зі своїх річних прибутків.
План передбачає, що всього за два роки ТЕРСО повинна буде виплатити 4,5 трильйона ієн (58,4 мільярда доларів). З них до кінця календарного року компанії потрібно буде близько 700-800 мільярдів ієн (9-10 мільярдів доларів). До кінця 2011 фінансового року, який закінчується в Японії 31 березня 2012 року, ця сума зросте до 1 трильйона ієн (12,9 мільярда доларів).
В основу проекту ліг звіт, розроблений на початку жовтня державним комітетом, що вивчає фінансовий стан ТЕРСО, за яким виплати компенсацій за збитки від аварії на АЕС "Фукусіма-1" за два роки складуть 4,5 трильйона ієн (58,4 мільярда доларів), а також вказувалося на необхідність скорочення видатків компанії за 10 років на 2,5 трильйона ієн (32 мільярда доларів).
При цьому план заходів не враховує поки виплат довгострокових витрат, пов'язаних з дезактивацією земель і повним демонтажем реакторів станції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас