Париж і Берлін мають намір забезпечити реалізацію угоди ЄС щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Париж і Берлін мають намір забезпечити реалізацію угоди ЄС щодо Греції

Казна та Політика
253
Париж і Берлін мають намір разом з партнерами по ЄС реалізувати в найближчі терміни угоду про допомогу Греції, незважаючи на оголошений грецькою владою референдум, йдеться в комюніке Єлисейського палацу.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу в понеділок оголосив про проведення референдуму щодо узгодженої 26 жовтня програми допомоги, яка передбачає списання приблизно 100 млрд євро з 360 млрд євро держборгу країни і подальше фінансування Афін в обмін на жорстку багаторічну програму "затягування поясів".
"Франція і Німеччина повні рішучості разом з європейськими партнерами забезпечити повноцінну реалізацію найближчим часом рішень, прийнятих на саміті, які сьогодні необхідні більш ніж будь-коли", - повідомляє у вівторок Єлисейський палац за підсумками телефонних переговорів президента Франції Ніколя Саркозі та канцлера Німеччини Ангели Меркель. Париж і Берлін переконані, що ця угода дозволить Греції повернутися до стійкого економічного зростання, і хочуть вироблення дорожньої карти для її застосування разом з європейськими партнерами та Міжнародним валютним фондом (МВФ).
"Президент і канцлер домовилися провести в середу в другій половині дня в Каннах консультаційну нараду з європейськими інституціями та МВФ, а також з грецькою владою, щоб вжити всі необхідні заходи для застосування найближчим часом угоди, укладеної 26 жовтня в Брюсселі", - йдеться в комюніке.
У вівторок ввечері Саркозі також збере в Єлисейському палаці екстрену нараду, в якій будуть брати участь прем'єр-міністр, глави Мінекономіки, Мінбюджету, МЗС і Центробанку Франції.
Новини про запланований референдум в Греції обрушили світові фондові індекси і курс євро до долара, а також викликали замішання серед політиків ЄС, які сподівалися на вирішення грецьких боргових проблем.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас