НБУ, Центробанк РФ і Газпром домовились про можливість розрахунків за газ у рублях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ, Центробанк РФ і Газпром домовились про можливість розрахунків за газ у рублях

Валюта
295
Національний банк України (НБУ), ВАТ "Газпром", Центральний банк і Міністерство фінансів Російської Федерації 26 жовтня під час офіційного візиту української делегації до Росії домовилися про можливість проведення розрахунків за газ в рублях, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
"Відбулася робоча зустріч голови НБУ Сергія Арбузова з виконуючим обов'язки міністра фінансів РФ Антоном Сілуановим, керівництвом Центрального банку РФ і ВАТ Газпром. Під час зустрічі сторони домовилися про можливість здійснення розрахунків за спожитий Україною газ, у тому числі, в рублях", - йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, досягнуті домовленості надають для української сторони можливість маневру під час проведення платежів за імпорт, зокрема, за газ, а також дозволять уникати коливань на валютному ринку у випадку проведення платежів з суб'єктами Російської Федерації.
"НБУ і надалі буде проводити роботу з валютної диверсифікації під час розрахунків з основними торговими партнерами України, як країнами - членами Європейського Союзу, так і Російською Федерацією, Китаєм та іншими", - резюмується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас