Банки, як і раніше, підтримують угоду щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки, як і раніше, підтримують угоду щодо Греції

Казна та Політика
208
Банки-тримачі грецьких державних облігацій, як і раніше підтримують рішення саміту Євросоюзу щодо Греції від 27 жовтня, що стосуються "добровільного" списання половини номіналу паперів, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву Інституту міжнародних фінансів (Institute for International Finance, IIF).
"Ми будемо тісно співпрацювати з грецькою владою, представниками єврозони та іншими зацікавленими сторонами з тим, щоб остаточно доопрацювати, остаточно погодити та втілити в життя деталі угоди про добровільну участь приватного сектора в підтримці реформаторських зусиль Греції з реформування економіки з метою виходу з нинішньої кризи, відновлення доступу на ринки і створення основи для майбутнього зростання", - йдеться в повідомленні IIF.
Минулого тижня країни єврозони запропонували власникам облігацій Греції "добровільно" обміняти грецькі облігації на аналогічні, але з меншим на 50% номіналом, що скоротить борг країни на 100 млрд євро.
Рішення прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу провести референдум щодо питання про умови отримання міжнародної фінансової допомоги викликало справжній шок як в учасників ринків, так і у політиків регіону.
Крім списання 50% грецького боргу, європейські лідери готують другий пакет допомоги Греції обсягом приблизно 130 млрд євро. Перший пакет у розмірі 110 млрд євро був схвалений ще в травні 2010 року.
Обмін держоблігацій передбачається завершити до січня, тобто приблизно в ті ж терміни, коли намічено проведення референдуму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас