Більшість українців вірять в дружбу між чоловіком і жінкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців вірять в дружбу між чоловіком і жінкою

79
Близько 2/3 населення України дотримуються думки, що дружба між чоловіком і жінкою можлива, про що свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.
Згідно з результатами дослідження, в можливість дружби між чоловіком і жінкою вірять 61% українців, протилежну точку зору висловлюють 31% респондентів. З тим, що жіночої дружби не існує, не згодні 67% українців і, навпаки, згодні з тим, що дружба - доля чоловіків, 23% українців.
Українці заявляють, що своїми друзями можуть назвати двох людей (18%). Три людини своїми друзями вважає 13% опитаних, п'ятьох - 9,5%, 7% респондентів стверджують, що дружать з десятьма. При цьому 14% вважають, що у них немає друзів, і утримався від відповіді про кількість своїх друзів кожен десятий респондент.
Найбільше серед нинішніх друзів українці називають друзів з юності (36%), потім друзів, які з'явилися в зрілому віці (34%) і на третьому місці друзі дитинства (20%). Лише 5% українців заявляє, що у них більше друзів, з якими потоваришували порівняно недавно (не більше 5 років тому) і стільком ж респондентам (5%) важко відповісти.
Українці найчастіше зустрічаються зі своїми друзями 1-3 рази на місяць (26% респондентів), приблизно раз на тиждень зустрічаються 19%, кілька разів на тиждень 16% і практично щодня 14% українців. Декілька разів на рік зі своїми найближчими друзями зустрічаються 13% українців, один раз на рік - 2% респондентів і у 8% буває по-різному.
Щодо дружби на робочому місці думка українців розділилося на дві частини: 50% виступає за дружбу, коли один з друзів начальник, а другий його підлеглий, інша частина респондентів (41%) проти такої дружби. Не змогли відповісти на запитання 9% респондентів, що відповідали на запитання.
З твердженням, що справжній друг пізнається не в біді, а в радості, згодні 42% українців, не згодні - 51%.
Дослідження громадської думки населення України щодо вивчення ставлення українців до дружби компанія Research & Branding Group провела в період з 2 по 12 жовтня 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24 областях України та АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2076 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас