Рада відмовила Кабміну в приватизації космічної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовила Кабміну в приватизації космічної галузі

Казна та Політика
272
Верховна рада відмовилася дозволити приватизацію підприємств авіаційної, космічної, соляної промисловості, підприємств, що входять до статутного фонду Державної акціонерної компанії "Хліб України" (у яких не зберігається зерно держрезерву).
За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту проголосували 212 депутатів при мінімально необхідних 226. Зокрема, проект підтримали депутати з фракцій Партії регіонів і Народної партії.
Під час обговорення проекту закону депутати з опозиції, а також представники фракції Комуністичної партії підкреслювали неприпустимість його прийняття і називали його антидержавним.
Зокрема, вони обурювалися положенням проекту щодо дозволу приватизації підприємств авіапрому, залізниці та метрополітену. Ініціатор законопроекту - Кабінет міністрів.
Як повідомлялося, крім зазначених підприємств, проектом закону пропонується також дозволити приватизувати підприємства з виробництва основної залізничної техніки, деякі об'єкти портової інфраструктури, майнові комплекси з виробництва вина і лікеро-горілчаних виробів, об'єкти державної системи сертифікації.
Законопроект передбачає виключення з переліку об'єктів, що не підлягають продажу, 675, які були реорганізовані, ліквідовані або втратили ознаки загальнодержавного значення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас