Новий троян перетворює Mac OS X на реальні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий троян перетворює Mac OS X на реальні гроші

601
Троян під назвою DevilRobber, що потрапляє в систему Mac OS X, задіює обчислювальні ресурси графічних карт для виробництва віртуальної валюти Bitcoin, інформує постачальник технологій безпеки Intego
Bitcoin - це віртуальні гроші, "друк" яких здійснюється спеціальними програмами, що використовують велику кількість комп'ютерних ресурсів і час. Монети Bitcoins можна обмінювати на мережеві послуги і реальні товари. На даний час одна монета відповідає $3,20, повідомляє IDG News.
"DevilRobber - це цілий комплекс шкідливих механізмів, - розповідають в Intego. - Це троян, тому що він знаходиться всередині інших програм, це бекдор, оскільки він відкриває порти для прийому команд з віддалених серверів, це злодій, так як він краде дані і монети Bitcoins, і це шпигунська програма, тому що вона відправляє персональні дані".
DevilRobber містить програму DiabloMiner, яка виробляє монети Bitcoins для зловмисників. А так як програма використовує локальні ресурси, то при її роботі можна помітити істотне зниження продуктивності Mac. Підчепити DevilRobber можна, завантаживши софт з торрентів, кажуть експерти.
За матеріалами:
Україна Криминальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас