Україна прагне асоціюватися з CERN вже до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна прагне асоціюватися з CERN вже до кінця року

154
Україна очікує до кінця цього року підписання угоди про надання асоційованого членства в Європейській організації ядерних досліджень (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire - CERN, ЦЕРН).
Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.
У Держінформнауки нагадали, що 20 жовтня уряд схвалив розпорядження про підписання угоди між Кабінетом міністрів і ЦЕРН про надання Україні статусу асоційованого члена та уповноважив підписати документ голову Держінформнауки Володимира Семиноженка.
"Набуття Україною статусу держави - асоційованого члена ЦЕРН створить правові підстави для максимальної участі українських наукових установ у програмах ЦЕРН, сприятиме комплексному розвитку грід-технологій в Україні та вдосконаленню підготовки молодих вчених у галузі теоретичної та прикладної фізики", - йдеться в повідомленні Держінформнауки.
Як повідомлялося, в березні 2011 року в Женеві була укладена декларація Кабінету міністрів України та ЦЕРН, якою засновано змішану робочу групу з науково-технічного співробітництва, і підписано спільну заяву про намір щодо можливої української заявки про набуття статусу держави - асоційованого члена ЦЕРН.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас