Україна та Польща планують обговорити добудовування "Одеса - Броди" до Плоцька 3 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Польща планують обговорити добудовування "Одеса - Броди" до Плоцька 3 листопада

Енергетика
215
Україна та Польща планують 3 листопада на засіданні міжурядової комісії обговорити фінансування добудовування магістрального нафтопроводу "Одеса - Броди" до польського Плоцька.
Про це журналістам повідомив голова правління оператора магістральних нафтопроводів України компанії "Укртранснафта" Олександр Лазорко.
За його словами, також буде обговорюватися можливість транзиту азербайджанської нафти через територію України і Білорусі до Польщі.
"По закінченню цього засідання ми для себе будемо розуміти позицію польської сторони по цій ділянці і в разі успішного завершення переговорного процесу сподіваємося знайти можливість заповнення поточного профіциту транзитних потужностей через Україну та Білорусь до Польщі", - сказав Лазорко.
Він додав, що станом на кінець жовтня транспортування нафти через територію України в напрямку Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь) склало понад 900 тис. тонн.
Як повідомляло агентство, Україна розраховує в 2012 році здійснити транспортування близько 1,5 млн тонн нафти сорту Azeri Light на нафтопереробний завод в Кралупи-над-Влтавою (Чехія) по нафтопроводах "Одеса - Броди" та одній з гілок системи "Дружба".
У лютому "Укртранснафта" розпочала регулярне транспортування нафти сорту Azeri Light по "Одеса - Броди" для Мозирського нафтопереробного заводу.
Переговори про добудовування нафтопроводу "Одеса - Броди" до Плоцька ведуться більше 10 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас