ЄС набридло фінансувати неефективні українські реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС набридло фінансувати неефективні українські реформи

Казна та Політика
1329
З наступного року ЄС буде фінансувати в Україні не окремі проекти, а перераховувати гроші безпосередньо до українського бюджету для проведення конкретних реформ. Про це повідомив прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулік.
Надавати гроші Україні на втілення в життя тих самих демократичних цінностей ЄС почав ще в дев'яності роки минулого століття. За цей час європейці профінансували в Україні різних проектів більш ніж на 3 мільярди євро, однак, результативність та ефективність цих фінансових вливань викликає сумнів. "З наступного року форма допомоги зміниться. Тепер ми будемо працювати за принципом "Більше за більше, менше за менше!", - сказав він. За його словами, ЄС хоче, щоб тепер країна сама була більше зацікавлена в реформах.
Щорічно Євросоюз виділятиме Україні 180 мільйонів євро. Гроші будуть надходити безпосередньо до бюджету на реформування конкретних галузей. Втім, отримати їх Україна зможе тільки після того, як доведе серйозність своїх намірів у втіленні цих реформ. "У нас є проекти, які були реалізовані: експерти розробили певні рекомендації, допомогли написати відповідні законопроекти, але нічого так і не втілено в життя", - зазначає прес-аташе.
Серед низки так і не втілених проектів представник Євросоюзу називає виборчий кодекс України, антикорупційне законодавство, закон про державні закупівлі. "До висновків наших експертів немовбито Україна і прислухається, нібито вносяться зміни в закони, але вони ж не виконуються", - констатує Стулік.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас