У Німеччині вирішується доля нерухомості сімейства Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині вирішується доля нерухомості сімейства Каддафі

Нерухомість
415
Доля двох вілл, придбаних на замовлення сімейства полковника Муаммара Каддафі в престижних районах Мюнхена, досі під питанням. Продаж їх припинено тимчасовим урядом Лівії, ймовірність того, що в будинках будуть розміщені філії консульства країни, вкрай невелика. Останній з семи синів Каддафі навряд чи зможе отримати ці будинки у спадок.
За даними Süddeutsche Zeitung, десятикімнатна вілла на Пленценауер Штрассе в престижному мюнхенському районі Богенхаузен колись належала великому банкірові. Фінансовий ділок ремонтував і перебудовував будинок протягом двох років, як зовні, так і всередині. Але в 2009 році все-таки продав будинок сімейству Каддафі, так і не проживши в ньому жодного дня.
Представником інтересів головного лівійського сімейства виступав тодішній посол Лівії в Німеччині - з ним ріелторська компанія Duken&Wangenheim підписала договір купівлі-продажу, вартістю €8 млн. За офіційними даними, вілла в Богенхаузені, так само як і друга вілла сімейства Каддафі в Вальдперласі, куплена в 2006 році, являли собою резиденції для офіційних гостей - місце, де вони могли б зупинитися, прибувши з візитом до Європи.
Насправді, передбачалося, що на віллі буде постійно жити Саїф Аль-Араб - син полковника. З чуток, сучасну на вигляд будівлю, площею 540 кв.м., вибрала для Саїфа дружина Каддафі, а сам Каддафі-молодший розпорядився провести косметичний ремонт і перестановки, відповідно до своїх смаків. Зокрема, дубові панелі у вітальнях, передпокоях і салонах були покриті чорним лаком, багато елементів інтер'єру - позолочені. Однак крон-принц джамахірії так і не став повноправним господарем і мешканцем вілли. Будучи студентом мюнхенського університету з 2006 по 2011 рр., він довго жив у Мюнхені, але вважав за краще зупинятися в готелі.
Після смерті 29-річного Саїфа в результаті авіаудару військових сил НАТО в травні цього року в Тріполі, віллу хотіли здати або продати, але своєрідний стиль інтер'єрів - позолочені дивани на чорному тлі - виявився, що називається, "на любителя" і охочих придбати її не знайшлося. На даний момент будівля ось вже більше п'яти років простоює без мешканців.
Ріелтори компанії Duken&Wangenheim були дуже зацікавлені в тому, щоб продати дорогі вілли хоч комусь ще раз, і навіть отримали таке розпорядження в минулому році, після поспішного від'їзду Каддафі-молодшого з Мюнхена. Ще зовсім недавно в компанії активно займалися пошуком покупця, але після повідомлень про смерть Каддафі пошук був припинений на вимогу нової лівійської влади.
При цьому одна з бульварних німецьких газет стверджувала, що в будинках, що належали синові Каддафі, планують відкрити лівійські консульства. Проте в Бенгазі, мабуть, знайшлися важливіші справи. Будинки розташовані в дуже тихих і фешенебельних кварталах баварської столиці і не дуже підходять для такого роду офіційних установ. До того ж, крім цих вілл, Лівії належать ще чотири будівлі на території Німеччини.
У будь-якому випадку, новий посланець Лівії, Алі ель-Котані, на даний момент є тимчасовим представником держави і не може приймати деякі відповідальні рішення, а його попередник, який підписував договір купівлі-продажу злощасних "нежилих" вілл, пішов зі своєї посади в серпні цього року.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас