АМКУ вважає завищеною роздрібну ціну бензину А-95 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вважає завищеною роздрібну ціну бензину А-95

Енергетика
643
Антимонопольний комітет вважає завищеною роздрібну ціну бензину марки А-95.
Про це на брифінгу сказав перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.
"Ціна на А-95 - завищена", - зазначив він.
Відповідно до наведеного директором департаменту розслідувань АМКУ Миколою Барашем аналізу цін на брендований бензин А-95+, його ціна в роздробі повинна становити 9,16 гривні (без акцизу).
"Споживач повинен повністю заплатити з підвищеним акцизом 9 гривень 66 копійок ... а 95-й звичайний має бути ще дешевшим", - сказав він.
За словами Бараша, оператори ринку мають резерв і можуть дозволити собі дане зниження цін.
У свою чергу Кузьмін зазначив, що 26 жовтня АМКУ зобов'язав компанії "Лукойл-Україна" (Київ), "ОККО-нафтопродукт" (Львів), "Золотий екватор" (Луцьк, бренд WOG) та Альянс-холдинг"(Київ , бренд Shell) знизити в 10-денний термін ціни на брендований бензин до такого рівня, який би існував в умовах значної конкуренції на ринку.
У разі невиконання операторами даної вимоги АМКУ почне розслідування.
Також на брифінгу було зазначено, що ціни на брендовані бензини збільшувалися за умови стабільності курсу долара, євро та вартості сирої нафти на світовому ринку.
Як повідомляло агентство, на початку жовтня АМКУ зобов'язав "Лукойл Україна", "ОККО-нафтопродукт", "Золотий екватор" і "Альянс Холдинг" знизити роздрібні ціни на бензин, дизельне паливо та скраплений газ.
За даними комітету, протягом вересня на АЗС, що працюють під брендами "Лукойл", "ОККО", WOG, відбулося підвищення цін на бензин марки А-95 на 10-19 копійок/літр, і вони склали 10,49-10,60 гривні/літр.
Станом на 4 жовтня, зазначені компанії дещо знизили ціни на бензин і скраплений газ, але не до належного рівня, причому вартість дизельного палива залишилася без змін.
Згідно з моніторингом цін, проведеним компанією UPECO, 31 жовтня в порівнянні з 28 жовтня середні роздрібні ціни на бензин А-95 не змінилися і збереглися на рівні 10,30 гривні за літр.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас