У Януковича заговорили про ветування змін до закону про Верховний суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Януковича заговорили про ветування змін до закону про Верховний суд

357
Радник президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента Марина Ставнійчук звернеться до президента України Віктора Януковича з проханням ветувати зміни до закону про Верховний суд, в яких є теза про обмеження судових рішень.
"У цьому питанні я абсолютно згодна з позицією правозахисників. У цьому питанні Україна тільки почала створювати повноцінний реєстр судових рішень, і питання тут з одного боку у відкритості судової системи, відкритості судових рішень, доступу до цих судових рішень. Крім того, питання чітко пов'язане з ефективністю правосуддя, з можливістю, насамперед, касаційного оскарження. І враховуючи це, мною, як радником президента України, керівником Головного управління, одного з головних управлінь в адміністрації президента підготовлена доповідна на ім'я президента України з проханням до президента у випадку надходження такого законопроекту в адміністрацію президента, ветувати відповідний закон", - заявила Ставнійчук в ефірі 5 каналу.
Нагадаємо, Верховна рада збільшила чисельність суддів Верховного суду з 20 до 48. Рада визначила, що до складу Верховного суду входять 48 суддів, з числа яких обираються голова, перший заступник голови суду. Крім цього, парламент відновив судові палати.
Як повідомлялося, до цього редакція закону "Про судоустрій і статус суддів" передбачала, що судді Верховного суду вправі вибирати - або добровільно перейти на роботу в один з вищих спеціалізованих судів, або продовжувати працювати у Верховному суді до виходу на пенсію, - таким чином чисельність суддів Верховного суду має скоротитися до 20 осіб. Наразі у Верховному Суді працюють 47 суддів, серед яких двоє відряджені у Вищу кваліфікаційну комісію суддів.
Вища рада юстиції припинила повноваження Василя Онопенка у зв'язку із закінченням терміну його головування у Верховному суді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас