Україна має намір домовитися з ЄС про безмитний імпорт 45 тис. автомобілів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір домовитися з ЄС про безмитний імпорт 45 тис. автомобілів на рік

442
Україна має намір домовитися з Європейським Союзом про безмитний імпорт 45 тис. автомобілів на рік.
Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" сказав урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.
За його словами, спеціальний режим імпорту автомобілів передбачає щорічне зниження імпортних мит на автомобілі з 10% до 0% протягом 10 років.
У той же час угода також буде передбачати введення захисних заходів двох типів.
"Якщо імпортується менше 45 тис. авто, заходи не застосовуються. Якщо більше 45 тис., то враховується другий параметр - частка на ринку. Перші два роки вона не повинна перевищувати 20%, потім протягом п'яти років буде зростати по одному відсотку на рік до 25% ", - сказав П'ятницький.
Він уточнив, що якщо перевищення параметра відбулося, то на всі автомобілі, ввезення яких перевищило параметри, накладатиметься додаткове мито, що дорівнює різниці між лібералізованим і стандартним митом, що відповідає 10%.
За словами урядового уповноваженого, адаптаційний період триватиме 15 років.
У той же час 24 жовтня прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що планується домовитися про безмитний імпорт близько 48 тис. автомобілів на рік.
"У рамках підготовки угоди про зону вільної торгівлі Україна домовилася з Євросоюзом про безмитний імпорт близько 48 тис. автомобілів на рік, вироблених у країнах ЄС", - сказав прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з генеральним секретарем Міжнародної організації автовиробників (OICA) Івом ван дер Страатеном.
Азаров зазначив, що дана кількість автомобілів відповідає обсягу імпорту в 2005-2007 роках.
Як повідомляло агентство, Україна і ЄС завершили переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі.
У вересні Азаров заявив, що Україна має намір ініціювати перегляд умов її членства у Світовій організації торгівлі.
Україна вступила до СОТ 16 травня 2008 року, взявши на себе низку зобов'язань у тарифній політиці щодо лібералізації внутрішнього ринку, у тому числі і щодо мит на імпорт легкових автомобілів (зараз 10%, в 2013 році повинні бути знижені до 5%) .
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас