Кабмін доручив Мінагрополітики і НБУ створити державний земельний банк у грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив Мінагрополітики і НБУ створити державний земельний банк у грудні

412
Кабінет Міністрів доручив Міністерству аграрної політики і Національному банку (за згодою) створити державний земельний іпотечний банк у грудні.
Про це йдеться в урядовому розпорядженні №1072-р від 26 жовтня.
Даним документом затверджено план дій з проведення земельної реформи та створення ринку сільськогосподарських земель.
Так, Мінагрополітики і Державному агентству земельних ресурсів в листопаді доручено внести зміни в методику нормативної грошової оцінки сільгоспземель і земель населених пунктів.
Мінагрополітики, Держземресурсів і Міністерству юстиції доручено протягом 6 місяців з дня набрання чинності законом про ринок землі розробити та затвердити порядок формування, ведення та користування реєстром ліцитаторів з проведення земельних торгів, а також порядок проведення кваліфікаційних іспитів з їх профпідготовки.
Міністерству і Держземресурсів доручено до кінця 2012 року систематизувати та впорядкувати ведення Державного земельного кадастру.
Крім того, до 2015 року доручається завершити розмежування земель державної та комунальної власності, а також до кінця 2018 встановити межі 16,738 тис. населених пунктів.
Місцевій владі доручено провести в 2012-2020 роках інвентаризацію земель сільгосппризначення, зокрема земель державної власності, з внесенням цих даних до держреєстру.
Мінагрополітики і Держземресурсів доручено до серпня 2012 р. внести зміни до законодавства щодо скасування безкоштовної приватизації земельних ділянок.
Як повідомляло агентство, у вересні Мінагрополітики і Нацбанк створили робочу групу зі створення державного земельного іпотечного банку.
19 липня в Верховній Раді був зареєстрований підготовлений урядом проект закону про ринок землі №9001-1.
Україна має намір сконцентрувати не менше 30% сільськогосподарських земель у державній власності після зняття мораторію на її продаж.
Загальна площа сільськогосподарських угідь в Україні, за оцінками експертів, становить понад 40 млн га.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас