Уряд рекомендував НБУ утримувати банки від нарощення споживчого кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд рекомендував НБУ утримувати банки від нарощення споживчого кредитування

Валюта
1976
Уряд рекомендував Національному банку України (НБУ) утримувати комерційні банки від нарощення споживчого кредитування, посиливши вимоги до позичальників - фізичних осіб.
Відповідна позиція закріплена в розпорядженні Кабінету міністрів про затвердження плану заходів з подолання дефіциту в зовнішній торгівлі (№ 1074-р), текст якого був опублікований в офіційній пресі у вівторок.
"Запобігання підвищенню рівня споживчого кредитування і впровадження пріоритетного фінансування розвитку вітчизняного реального сектора економіки шляхом: посилення вимог щодо надання фінансовими установами споживчих кредитів з урахуванням платоспроможності позичальника-фізособи", - йдеться в документі.
Згідно з розпорядженням, Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), Міністерству фінансів і Нацбанку також доручено забезпечити перенаправлення кредитних коштів зі сфери споживчого кредитування в сферу виробництва шляхом застосування механізмів компенсації відсоткових ставок за кредитами, які спрямовані на розвиток або організацію виробництва: термін виконання цього доручення заплановано на грудень поточного року.
Крім того, розпорядженням передбачено в термін до червня 2012 року вдосконалення інструментів хеджування валютних ризиків шляхом створення умов для форвардних валютних операцій.
Як повідомлялося, при підготовці цього розпорядження МЕРТ пропонував передбачити підтримку українських експортерів преференціями при кредитуванні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас