Сьогодні чорнобильці почнуть безстрокову акцію протесту під Верховною Радою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні чорнобильці почнуть безстрокову акцію протесту під Верховною Радою

531
Близько 300 представників чорнобильських організацій Харківської області візьмуть участь в акції протесту, яка розпочнеться сьогодні, 1 листопада, перед Верховною Радою України.
Про це повідомив журналістам голова міської організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолій Губарєв.
За його словами, о 10:00 перед Верховною Радою представники чорнобильських громадських організацій країни починають безстрокову акцію протесту проти скорочення пільг, пенсій та інших соціальних гарантій. На акцію до Києва виїжджає близько 140 чорнобильців з Харкова і близько 140 - з області, повідомляє УНІАН.
Губарєв також зазначив, що акцію протесту підтримають 14 обласних організацій "Союз Чорнобиль Україна".
Він повідомив, що чорнобильці будуть вимагати виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи стосовно винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.
За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова, всього на виконання рішень судів про призначення пенсій в регіоні необхідно було у вересні 81 млн. гривень, у жовтні - 79,5 млн. гривень Ачкасов підкреслив, що на 31 жовтня ці кошти в область не надійшли.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас