Головою уряду Лівії обраний бізнесмен аль-Кіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головою уряду Лівії обраний бізнесмен аль-Кіб

469
Тимчасове керівництво Лівії назвало ім'я нового прем'єр-міністра. Як повідомляє ВВС, Абдель Рахім аль-Кіб, бізнесмен з Тріполі, випередив чотирьох інших кандидатів за підсумками конкурсу, проведеного Національною перехідною радою.
Очікується, що найближчими днями він призначить Кабінет міністрів, який буде керувати Лівією в перехідний період і підготує країну до проведення загальних виборів.
Нагадаємо, Національна перехідна рада Лівії (НПР) вчора ввечері проводив вибори нового голови перехідного уряду країни.
На пост прем'єр-міністра претендували вісім кандидатів. Кожен з них представляв свої програми і бачення перспектив на наступний перехідний період.
До виборів функції управління перебували в руках глави НПР Мустафи Абдель Джаліля, який обіцяв піти у відставку, як тільки Лівія буде звільнена від Муамара Каддафі.
Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен взяв участь у заходах в Тріполі на честь офіційного закінчення операції "Об'єднаний захисник", яка допомогла скинути полковника Каддафі.
З лютого 2011 р. в Лівії йшла громадянська війна між прихильниками Каддафі та його противниками, які створили НПР і оголосили її законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутився НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН.
В кінці серпня ц.р. за підтримки Північноатлантичного альянсу сили НПР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним понад 60 держав світу.
Каддафі було вбито 20 жовтня 2011 р. Це сталося під час боїв у м. Сирт, яке є "малою батьківщиною" колишнього глави держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас