Таїланд відновить роботу заводів на початку 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таїланд відновить роботу заводів на початку 2012 року

Казна та Політика
302
Влада Таїланду сподівається, що затоплені в результаті повені заводи відновлять свою роботу протягом трьох місяців після спаду води, сказала прем'єр-міністр країни Йінглак Чиннавата в понеділок.
У результаті наймасштабнішої за останні півстоліття повені в Таїланді вже загинули майже 400 осіб.
Але столиця країни Бангкок, захищена від повені мережею ровів і греблями з мішків з піском, мабуть, уникнула затоплення - у понеділок вода в річці Чаупхрая перестала підніматися і встановилася ясна погода.
На Бангкок, в якому живуть 12 мільйонів осіб, припадає 41 відсоток ВВП Таїланду, і його затоплення значно посилило б економічні проблеми.
Хоча столиця країни вийшла сухою з води, затопленими виявилися багато прилеглих провінцій, таких як Патум Тані (Pathun Thani) і Ayutthaya, а також сім індустріальних зон, в яких зосереджено основне виробництво.
Повінь зупинила економічне зростання в країні та внесла збій в поставки комп'ютерів і автомобільних запчастин тайського виробництва. Таїланд є другим за розміром у світі експортером комп'ютерних жорстких дисків і їх нестача вже вилилась у зростання цін на них.
Уряд вважає, що відновлення обійдеться економіці 900 мільярдів тайських батів ($30 мільярдів), з яких 100 млрд піде на відновлення роботи технологічних зон, а решта 800 мільярдів - на вдосконалення систем захисту від води, повідомляє газета Nation.
Через повінь банк Таїланду майже вдвічі знизив прогноз економічного зростання країни.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас