ФРС: зростання економіки США триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: зростання економіки США триває

Казна та Політика
456
Зростання економіки США продовжилося, проте в багатьох регіонах країни темпи зростання продовжують залишатися помірними, йдеться у зведенні коментарів про сучасний економічний стан в округах Федеральної резервної системи (ФРС) США Beige Book ("Бежева книга").
Згідно з документом, зростання економічної активності продовжилося у трьох містах - Бостоні, Чикаго та Канзасі. У шести округах (Нью-Йорк, Атланта, Міннеаполіс, Даллас, Сан-Франциско і Клівленд) активність характеризувалася як "помірна", у двох (Філадельфія і Сент-Луїс) - як "змішана". Уповільнення темпів зростання економічної активності відбулося в одному окрузі - Річмонді.
Попередня доповідь, опублікований 8 вересня, свідчила про зростання економічної активності в п'яти округах, тоді коли в трьох активність сповільнилася, в одному - зберігалися помірні темпи зростання, у двох активність оцінювалася як "змішана", в одному - не змінилася.
"У більшості округів спостерігалося зростання споживчих витрат, при цьому левова їх частка припала на туризм і покупку автомобілів. Зросли і витрати на будівництво і покупку видобувного обладнання", - наголошується в звіті.
Із секторів найбільше зростання активності спостерігалося в промисловості і будівництві. У секторі нерухомості відбулося невелике поліпшення, хоча ситуація з житловою і комерційною нерухомістю в цілому залишається незадовільною. Витрати підприємців з моменту попереднього зведення збільшилися, хоча невизначеність економічних перспектив продовжує чинити тиск на капітал. У трьох округах ритейлери відмовилися від будівництва нових складів, вказуючи на зменшення довіри споживачів. Водночас підприємці збільшили покупку транспорту, видобувного і обробного устаткування.
Позитивну динаміку в більшості округів продемонстрували промисловий і транспортний сектора. У трьох округах зріс обсяг виробництва автомобілів, у чотирьох - виробництва комерційної авіації. Виробництво сталі зросло в двох округах, тоді коли в інших секторах промисловості активність оцінюється як "більш змішана".
Погіршення спостерігалося в сфері фінансів і банків. Зменшилися обсяги кредитування і страхування (в Чикаго і Нью-Йорку відповідно), скоротилася кількість позик на споживчі витрати. Водночас в половині округів спостерігалося зростання іпотечного кредитування завдяки зниженню ставок.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас