ФРС зобов'язала банки складати "заповіти життя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС зобов'язала банки складати "заповіти життя"

Валюта
1103
Федеральна резервна система (ФРС) США схвалила нормативний акт, який вимагає від великих банків докладного плану того, як вони будуть ліквідуватися у разі банкрутства, повідомляє агентство Reuters. Цей документ був розроблений ФРС спільно з Федеральною корпорацією зі страхування депозитів, яка схвалила його у вересні. Для того щоб нормативно-правовий акт набув чинності, необхідно було отримати схвалення обох регуляторів.
Згідно з документом, найбільшим банкам США потрібно до середини наступного року розробити так звані "заповіти життя" - плани зі своєї реструктуризації та ліквідації у разі краху. Американські регулятори вводять цю вимогу для того, щоб уникнути негативних наслідків для економіки, які відбулися слідом за банкрутством Lehman Brothers у вересні 2008 року.
Схвалений ФРС документ дає уряду право брати під контроль банк або велику компанію, яка опинилася на межі банкрутства, і провести її через процес реструктуризації шляхом створення нової юридичної особи, якщо влада вирішить, що такий крок буде найбільш оптимальним.
Строки, до яких банкам і корпораціям доведеться розробити "заповіти життя", залежать від їх розмірів.
Банкам, які мають позабанківські активи на суму від 250 млн доларів повинні скласти цей план до 1 липня 2012 року. Компаніям, які володіють від 100 до 250 млн небанківських активів, доведеться написати "заповіти життя" до 1 липня 2013 року, іншим - до 31 грудня 2013-го.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас