За 2010 рік іноземці витратили на нерухомість в Туреччині 1,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2010 рік іноземці витратили на нерухомість в Туреччині 1,3 млрд дол.

Казна та Політика
165
Зарубіжні інвестори щороку дедалі більш охоче вкладають гроші в турецьку нерухомість. Успіхи у сфері туризму гарантують власникам хороші доходи від здачі житла в оренду, а уряд Туреччини розробляє нові проекти для залучення міжнародних капіталів.
На сьогоднішній день в Туреччині спостерігається нестача житла. Особливо це стосується великих міст, таких як Стамбул. За оцінками уряду, до 2015 року попит на житло в мегаполісі і його передмістях складе 2,9 млн. будинків.
Аудиторська компанія PwC надала Стамбулу звання найперспективнішого з точки зору будівництва населеного пункту, а раніше місто визнали найкращим місцем в Європі для купівлі нерухомості. Такі умови гарантують інвесторам гарні доходи від здачі нерухомості в оренду, передає International Business Times.
Директор турецької інвестиційної компанії Property Frontier Рей Вітерс додає, що для залучення міжнародних інвестицій влада Туреччини продовжує активно працювати над збільшенням турпотоку в країну. За планами уряду, до 2020 року індустрія туризму повинна приносити в бюджет 15% від ВВП.
Влада країни також розробляє проект закону, який скасує принцип взаємності при продажу нерухомості нерезидентам. Як раніше повідомляв Prian.ru, після внесення поправок до законодавства іноземці зможуть купувати у власність об'єкти в Туреччині навіть в тому випадку, якщо їх країни не надають туркам аналогічних прав.
Загальна площа іноземної власності в Туреччині вже досягає 81,6 млн квадратних метрів (понад 111 тис. об'єктів). Нерухомістю в країні володіють вихідці з 89 країн світу, проте лідирують у списку зарубіжних покупців громадяни Великобританії, Німеччини та Греції.
Що стосується росіян, то вони цікавляться, перш за все, нерухомістю на узбережжі Середземного моря. На популярних курортах Анталії та Аланії російські покупці найчастіше вибирають житло, вартість якого становить близько €50 тис.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас