У проекті бюджету-2012 на освіту закладено майже 93 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проекті бюджету-2012 на освіту закладено майже 93 мільярди

Казна та Політика
743
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що в проекті державного бюджету на 2012 закладено більше коштів на освіту, ніж за всі роки незалежності України - практично 93 мільярди гривень, що становить майже 6,2% від ВВП країни. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.
"У першу чергу, ці кошти будуть спрямовані на соціальний захист вчителів та підвищення мотивації праці педагогічних працівників. Добре відома вам проблема малих розривів між посадовими тарифними розрядами. Так от, кошти будуть спрямовані на те, щоб збільшити співвідношення між посадовими окладами, тобто міжпосадові співвідношення", - зазначив Табачник.
Також міністр повідомив, що "кошти в проекті бюджету на 2012 рік будуть спрямовані на оплату комунальних послуг у всій системі освіти. Значні кошти закладені в місцевих бюджетах на розвиток системи дошкільної і середньої освіти".
Табачник зазначив, що наступного року також буде реалізовуватися масштабна програма "Рівний доступ до якісної освіти", згідно з якою, в 2012-му проектом бюджету заплановано поставити в сільські школи, в порівнянні з нинішніми показниками, вп'ятеро більше шкільних автобусів - більше тисячі одиниць. За словами міністра, також "кошти будуть спрямовані на будівництво нових шкіл і реконструкцію старих. Дуже велика закладена державна програма енергозбереження. Плануємо в 2012 році більше 2 тисяч, в основному шкіл у сільській місцевості, перевести на нові технології енергозбереження".
У проекті бюджету на 2012 рік передбачаються кошти на друк підручників. На підручники для учнів 1-2 класів наступного року в проекті бюджету закладено 215 мільйонів гривень. Також, за словами Табачника, майже на 30% планується збільшити кошти на розвиток університетської науки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас