Україна підпише договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підпише договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД

Казна та Політика
706
Глава уряду України Микола Азаров підпише 18 жовтня в Санкт-Петербурзі договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД, заявив перший заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.
"Уряд України ухвалив рішення підійти (до питань інтеграції) з точки зору економічного прагматизму. І вирішили, що для України сьогодні треба зробити новий договір про зону вільної торгівлі безпосередньо з країнами СНД. Такий договір нами відпрацьований, і я думаю, що наш прем'єр-міністр 18 жовтня цього року підпише його в Санкт-Петербурзі", - сказав Мунтіян в п'ятницю, виступаючи на конференції "Митний союз або зона вільної торгівлі з ЄС - безальтернативний вибір України?".
За його словами, цей договір допоможе ефективній співпраці з країнами Митного союзу, що дуже важливо для економіки України. Мунтіян підкреслив, що Україна не може собі дозволити втратити ні ринок ЄС, ні тим більше, набагато більший (для України) ринок країн СНД.
Він також навів дані дослідження, з яких видно, що вступ України до Митного союзу позначиться на розвитку української економіки позитивно, тоді коли створення зони вільної торгівлі з ЄС несе в собі значні ризики.
У Петербурзі 18-19 жовтня відбудуться засідання Ради глав урядів СНД, міждержради ЄврАзЕС і Вищого органу Митного союзу на рівні глав урядів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас