Німеччина не має наміру відмовлятися від євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не має наміру відмовлятися від євро

Валюта
644
Німеччина не планує відмовлятися від євро - єдина європейська валюта залишається стабільною і міцною, незважаючи на посилення кризи суверенних боргів в єврозоні та супутню йому підвищену волатильність на валютному ринку, заявив глава центробанку ФРН Йенс Вайдманн в інтерв'ю німецькій газеті Bild.
"У нас немає кризи євро, але є криза суверенного боргу в деяких країнах. Євро - успішна валюта, з якого боку не подивися - стабільна. Євро ніщо не загрожує, просто необхідно схвалити суттєві рішення", - вважає Вайдманн.
Коментуючи мусовані пресою спекуляції про повернення до марки, глава центробанку зазначив, що Німеччина не планує змінювати валюту.
"Євро - наша валюта. Однак я розумію занепокоєння деяких мешканок і жителів Німеччини щодо майбутнього валютного союзу", - зазначив Вайдманн.
На його думку, "ключ" до вирішення кризової ситуації в єврозоні лежить в руках самих "проблемних" країн - Греції, Португалії, Ірландії, Іспанії, Італії. Вайдманн вважає, що додаткову допомогу цим країнам надавати можна, але тільки за умови виконання ними "домашнього завдання" - проведення програм бюджетної економії.
"Вирішальний фактор - щоб ці країни з борговими проблемами виконали своє "домашнє завдання". Я вважаю додаткову допомогу правильною. Але тільки при суворих умовах. Ключ до успіху лежить у руках самих греків. Зрештою експерти Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ вирішать, чи виконує Греція умови програми (при виконанні умов якої Греція отримує чергові транші фіндопомоги від міжнародних кредиторів)", - додав Вайдеманн.
Він також не виключив і списань з боргу Греції - але тільки за умови, що країна докладе всіх зусиль для збільшення конкурентоспроможності своєї економіки. "Греція повинна "взяти в руки" свій приватний сектор і зробити економіку конкурентоспроможною. Списання боргів не повинно розглядатися як вихід зі створених самою країною проблем. Інакше довіра до паперів "проблемних" країн не повернеться", - сказав глава ЦБ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас