Тігіпко заявив, що в Україні може з'явитися своя Кремнієва долина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко заявив, що в Україні може з'явитися своя Кремнієва долина

Казна та Політика
734
Для розвитку IT-галузі необхідно вирішувати питання, пов'язані з інфраструктурою, заявив віце-прем'єр-міністр і лідер партії Сильна Україна Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання користувачів Facebook.
Говорячи про нове законодавство, направлене на підтримку цієї галузі, яке було розроблено під його керівництвом у співпраці з представниками IT-компаній, чиновник сказав, що зараз його команда відпрацьовує проект, схожий на Сколково або Кремнієву долину.
Тігіпко пояснив, що спільно з представниками бізнесу планується створення технопарку на території близько 140 га. в Київській області.
"Там будуть місця проживання, офіси, можливо, одна або дві навчальних або наукових установ", - сказав він, зазначивши, що наступного року заплановані проектні роботи та вирішення юридичних питань.
Він також зазначив, що містечко планується створювати на партнерських умовах бізнесу і держави.
За його словами, це дозволить значно здешевити житлові та офісні приміщення для ІТ-підприємців, які будуть приїжджати працювати туди.
Крім того, Тігіпко переконаний, що потрібно створювати ІТ-інкубатори при гуртожитках технічних університетів, для того щоб молоді підприємці могли розпочати справу, а також створити державний інвестиційний фонд для підтримки стартапів.
"Це допоможе пройти компанії найважчий момент, коли вже є продукт, але ще немає реалізації. І тут має включитися держава", - вважає віце-прем'єр.
Нагадаємо, робоча група під керівництвом Сергія Тігіпка, до якої входять представники асоціації IT-Україна і ректори технічних вузів, розробила зміни до законодавства, спрямовані на підтримку IT-сфери. У них, зокрема, передбачене зниження податків для IT-компаній.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас