Сорос і 95 політиків і бізнесменів з ЄС просять владу вирішити кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос і 95 політиків і бізнесменів з ЄС просять владу вирішити кризу

Казна та Політика
768
Відомий інвестор, мільярдер Джордж Сорос та ще 95 політиків, економістів та бізнесменів з Євросоюзу звернулися з відкритим листом до влади єврозони, заявивши про необхідність вирішення боргової кризи найближчим часом - зволікання може призвести до руйнування світової фінансової системи, випливає з листа чиновників, опублікованого в британському виданні Financial Times.
Звернення від "стурбованих європейців" було підписане, зокрема, колишнім міністром фінансів Німеччини Гансом Ейхелем (Hans Eichel), колишнім міністром закордонних справ Франції Бернаром Кушнером (Bernard Kouchner), колишнім головним економістом Deutsche Bank Норбертом Вальтером (Norbert Walter), головою ради директорів Banco de Madrid Хосе Пересом Фернандесом (Jose Perez Fernandes).
"Заходи, що вживаються наразі, занадто незначні, вони запізнилися і збільшують ризики глобальної фінансової кризи. Єврозона далека від досконалості, про що свідчить нинішня криза. Відповідь (на цю проблему) - усунути недоліки (єврозони - ред.), а не допускати подальше її розмиття і, можливо, руйнування світової фінансової системи", - пишуть автори.
"Стурбовані європейці", як назвали себе автори листа, зокрема, закликають до створення єдиного казначейства в єврозоні, яке буде залучати кошти для регіону і стежити за виконанням країнами-членами бюджетної дисципліни. Також автори листа наполягають на зміцненні системи нагляду, регулювання та системи страхування депозитів, а також на розробці стратегії, яка дозволить забезпечити стійке зростання економік країн, необхідний для вирішення боргових проблем.
Глави Франції і ФРН Ніколя Саркозі та Ангела Меркель минулого тижня заявили, що дійшли згоди щодо зміцнення структури капіталів банків в Європі, не повідомивши подробиць. План з рекапіталізації банків двох країн може бути опублікований до 3 листопада, коли розпочнеться саміт "групи двадцяти" (G20) в Каннах.
Необхідність рекапіталізації значної частини європейських банків, тобто "розчищення" їх балансів від низькоякісних активів, стала однією з центральних тем обговорення на раді міністрів фінансів Євросоюзу минулого тижня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас