Італія розмістила держоблігації на 9,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія розмістила держоблігації на 9,5 млрд євро

Казна та Політика
207
Мінфін Італії провів аукціон з продажу держоблігацій з різними термінами погашення на загальну суму 9,5 млрд євро, при цьому прибутковість за паперами в порівнянні з попередніми аукціонами знизилася, повідомляє агентство Reuters.
Зокрема, були розміщені боргові папери з терміном погашення в 1 рік на суму 7 млрд євро. Прибутковість з них знизилася до 3,57% з рекордно високою за останні три роки позначки в 4,15% в ході попереднього аукціону у вересні. Попит на італійські облігації перевищив пропозицію в 1,9 рази, що краще за попередній аналогічний показник в 1,5 рази у вересні.
Також Мінфіном було реалізовано паперів з терміном закінчення через 74 дня на суму 2,5 млрд євро. У четвер відомство планує виручити додаткові 6,5 млрд шляхом продажу середньо-і довгострокових облігацій.
За оцінкою одного з трейдерів, що побажав зберегти анонімність, "збереження базової відсоткової ставки ЄЦБ і створення механізму фінстабільності дозволили покращити попит на держоблігації, проте прибутковість з них все ще дуже висока".
Це перший аукціон з продажу боргових цінних паперів італійського Мінфіну після зниження суверенного кредитного рейтингу країни міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings 7 жовтня на один щабель - до "A+" з "AA-", прогноз - "негативний". Рейтингова дія була зроблена на тлі посилення кризи суверенних боргів в зоні єдиної європейської валюти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас