Британська торгова палата: Економіка країни майже не зросла в III кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська торгова палата: Економіка країни майже не зросла в III кварталі

Казна та Політика
164
Британська економіка ледве виросла в III кварталі, а загроза її тендітному відновленню зростає через побоювання боргової кризи в єврозоні та скорочення світового попиту, свідчать результати дослідження, опублікованого у вівторок.
Як повідомила Британська торгова палата (BCC), що представляє компанію, в який зайнятий кожен шостий робітник в країні, її квартальне опитування показало "тривожний" внутрішній спад і гірші умови для експортерів з часів рецесії 2009 року.
Ділова група заявила, що британський коаліційний уряд повинен вжити термінових заходів, щоб не допустити нової рецесії після 12 місяців стагнації.
"Результати вказують на збільшення ризиків для відновлення, - сказав Reuters головний економіст BCC Девід Керн. - Ми думаємо, рецесії можна уникнути, але це вимагає більш агресивних заходів для обмеження ризиків".
Економіка Великобританії зросла в III кварталі на 0,1-0,3%, навів Керн дані дослідження. Згідно з офіційними даними, зростання ВВП країни в II кварталі склало 0,1%.
Результати опитування більш ніж 6 тис. компаній означають, що BCC, ймовірно, знизить прогнози зростання на 2011 і 2012 роки, зазначив Керн.
"У вересні я прогнозував зростання в 2011 році на рівні 1,1% річних. На підставі того, що я знаю зараз, ця цифра складе 0,9%", - заявив він, уточнивши, що його офіційний прогноз буде опублікований тільки в грудні.
Дослідження виявило ризики, з якими зіткнулася британська економіка.
Баланс національного виробництва скоротився в III кварталі до плюс 3% з плюс 18% в II кварталі - це найгірший рівень з початку 2010 року.
У секторі послуг баланс внутрішніх продажів впав до нуля в III кварталі з плюс 10% у попередні три місяці. Це мінімальний результат з кінця 2009 року.
Баланс експорту погіршився як для виробничого сектора, так і для сектора послуг.
Інвестиції в техніку та обладнання в III кварталі скоротилися, а очікування щодо зайнятості погіршилися і в секторі виробництва, і в секторі послуг.
BCC вітала рішення Банку Англії розширити програму викупу активів на 75 млрд фунтів. Однак група вважає, що банк повинен піти далі, можливо, почавши викуповувати забезпечені борги невеликих і середніх компаній.
Хоча генеральний директор BCC Джон Лонгворт заявив, що уряд повинен продовжувати політику скорочення дефіциту для збереження найвищого кредитного рейтингу країни, він закликав міністрів переробити бюджет, щоб не перешкодити відновленню.
"Ми повинні сильніше зосередитися на тих стратегіях, які допоможуть розширенню бізнесу, найму більшої кількості співробітників, експорту та інвестицій", - підкреслюється в його заяві.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас