Прем'єр Британії передрік катастрофу Євросоюзу через декілька тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Британії передрік катастрофу Євросоюзу через декілька тижнів

Валюта
1597
Британський прем'єр Девід Кемерон закликав європейських лідерів застосувати метод "великої базуки" для вирішення кризи в єврозоні. Він попередив, що в ЄС залишилося всього кілька тижнів для запобігання економічної катастрофи
В інтерв'ю Financial Times британський лідер закликав Німеччину і Францію подолати розбіжності і погодити до кінця року п'ять кроків, необхідних для подолання невизначеності навколо єврозони, передає Фінмаркет
У тому числі він пропонує збільшити обсяг і можливості Європейського фонду фінансової стабільності, провести стрес-тести європейських банків, які викликають довіру інвесторів, і схвалити план рекапіталізації банків, усунути невизначеність щодо майбутнього Греції, посилити роль МВФ у розв'язанні кризи. Він також виступає за більш глибоку інтеграцію в єврозоні та зміцнення механізмів управління в ЄС.
Кемерон вважає, що європейські лідери повинні покінчити зі звичкою робити "трохи недостатньо, трохи з запізненням".
Заключним пунктом плану британського прем'єра є посилення єдиного ринку Європи. "Ось таке меню. Це не à la carte. Виконати потрібно всі умови, - заявив він. - Часу мало, ситуація нестабільна".
На вихідних канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі пообіцяли до кінця місяця фіналізувати всеосяжний пакет заходів з рекапіталізації європейських банків і констатували єдність підходів до цієї проблеми.
"До кінця місяця ми дамо відповідь на кризові проблеми", - сказав французький лідер. Однак Меркель і Саркозі не повідомили подробиць щодо планованих ними заходів крім того, що обидва виступають за тіснішу інтеграцію в єврозоні, для чого буде потрібна зміна базових угод між країнами.
Глави держав і урядів Європи вже кілька тижнів ведуть двосторонні та багатосторонні переговори з питань про стабілізацію фінансового сектора. Не зрозуміла і ситуація навколо Греції, яка не змогла вийти на узгоджені параметри бюджетного дефіциту. Місія МВФ, ЄС і Європейського ЦБ за підсумками роботи в Афінах повинна представити свій звіт уже найближчими днями.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас