В Греції транспортний страйк паралізував Афіни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Греції транспортний страйк паралізував Афіни

Казна та Політика
443
Транспортний страйк паралізував столицю Греції Афіни. Незадоволені реформами жителі грецької столиці вийшли на вулиці міста, щоб сказати своє "ні" програмі уряду щодо скорочення держвитрат, яка лягла важким тягарем на плечі пересічних громадян. Працівники муніципальних установ підтримали акцію протесту, не виконавши зобов'язання з вивезення сміття, яким тепер буквально завалені провулки Афін, передає Associated Press.
Відзначимо, що зараз в Афінах перебувають представники трійки міжнародних кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк), які за підсумками інспекції мають винести рішення з питання виділення Греції чергового траншу кредиту (останнього в рамках першого екстреного пакета допомоги в 110 млрд євро) в розмірі 8 млрд євро.
Нагадаємо, 3 жовтня 2011 р. міністри фінансів зони євро перенесли рішення про виділення Афінам чергового траншу фінансової допомоги на середину листопада ц.р., щоб закінчити перевірку виконання країною своїх зобов'язань, узятих в обмін на отримання рятівних кредитів.
При цьому самі греки, незважаючи на всі заяви влади, зовсім не жадають отримати черговий транш кредиту в рамках допомоги Євросоюзу (ЄС). Програма жорсткої економії, на яку змушений іти уряд Греції заради грошей ЄС, викликає протести населення. Неодноразово противники заходів економії перекривали доступ до будівлі Міністерства фінансів країни, де мали проходити консультації трійки кредиторів і грецької влади.
Черговий загальнонаціональний страйк має пройти в Афінах 19 жовтня 2011 р.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас