Саркозі: Проблеми єврозони і Греції мають вирішитися до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Проблеми єврозони і Греції мають вирішитися до кінця місяця

Казна та Політика
447
Європа повинна до саміту G20 в Канні - до кінця жовтня - знайти рішення, які дозволять зберегти фінансову стабільність єврозони і врегулювати проблеми Греції, заявив у неділю президент Франції Ніколя Саркозі.
"Ми вирішили виробити глобальну і стійку відповідь до кінця цього місяця, оскільки Європа має вирішити свої проблеми до саміту G20 в Канні. Зараз не час вдаватися в деталі і відповідати на всі виникаючі питання. Ми просто дотримуємося принципу, враховуючи, що інші зустрічі, в тому числі засідання Європейської Ради і ради єврогрупи пройдуть до кінця цього місяця", - сказав Саркозі після закінчення зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.
Він зазначив, що позиції Франції та Німеччини єдині з усіх відповідних питань.
"Що стосується Греції, ми працюємо в тісному контакті з "трійкою". Греція входить до єврозони, і ми знайдемо рішення, які забезпечать фінансову стабільність Європи і стійке вирішення грецьких проблем", - сказав Саркозі.
Греція рефінансує 350-мільярдний державний борг за рахунок багатомільярдних стабілізаційних кредитів ЄС і МВФ, та деякі експерти висловлюють сумніви в тому, що допомога, яка надається, адекватна потребам країни. Черговий транш, який Греція мала отримати у вересні, відкладено на невизначений термін, у той час як переговори з "трійкою" кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) тривають в Афінах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас